Prijswinnaar Gijs ontmoet Matthijs de Ligt

Bron: www.ajaxlife.nl

Ietwat zenuwachtig verschijnt onze afspraak precies op tijd in Amsterdam. Het is de zeventienjarige scholier Gijs Zant uit Castricum. Hij heeft een meet and greet gewonnen met Ajax Jonge Schare-ambassadeur Matthijs de Ligt. Op het programma staat een fijn potje footgolf tussen beide tieners.

Natuurlijk, eigenlijk moet Gijs gewoon naar school, maar hij heeft vrij gekregen. “Onze schooldirecteur is voor Ajax, dus toen ik vertelde dat ik Matthijs de Ligt zou ontmoeten, kon hij eigenlijk geen nee meer zeggen,” vertelt Gijs met een glimlach.

“Wat ik van de ontmoeting verwacht? Nou ja, ik ben ook centrale verdediger, dus hoop dat Matthijs nog wat tips voor me heeft. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Ik doe aan alle prijsvragen mee, dus ben superblij dat ik deze heb gewonnen!”

Dan komt de Ajacied aanlopen. “Hoi, ik ben Matthijs, leuk je te ontmoeten, beetje zin in?” Gijs knikt instemmend en voor we er erg in hebben, zitten de jongens druk kletsend in een golfkarretje en zetten vol gas koers richting de eerste hole. “Ik heb nog geen rijbewijs, maar dit mag vast wel,” roept Matthijs met een lach, terwijl hij nog eens gas geeft.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22940

Gegevens