Ten Hag optimistisch: “Er is zeker wat mogelijk in Madrid”

Na een moeilijke paar weken heeft Ajax de stijgende lijn weer te pakken. Zondag werd er met 5-0 gemakkelijk gewonnen van NAC Breda. Verder verloor Real Madrid iets eerder op de dag met 1-2 van Girona. Erik ten Hag vertelde het volgende aan Fox Sports.

“We hadden het er gelijk over in de trainerskamer. Er is zeker wat mogelijk in Madrid. We hebben goede zaken gedaan en de week goed afgesloten. Tegen Real Madrid hebben we een heel hoog niveau gehaald en vandaag bij vlagen ook.’

Ook over de wedstrijd tegen NAC was de oefenmeester positief: “We begonnen goed aan de wedstrijd met vier, vijf kans. Daarna hadden we een mindere fase en kon NAC op voorsprong komen. In de tweede helft trokken we het echter helemaal naar ons toe.’

Na rust verliet Lasse Schöne het veld voor Kasper Dolberg. De spits liet gelijk zijn waarde zien met een knap doelpunt. Het plan van ten Hag pakte dus goed uit. “We begonnen goed, maar het het ontbrak aan de afronding. We hadden een typische spits nodig en die hebben we gebracht. We hadden wat doorgewisseld op het veld en dan zie je wel gelijk het effect.”