Spits

Van Nistelrooy en Kluivert: precies even oud, totáál verschillende carrières

Bron: www.ad.nl

Precies 44 jaar geleden kwamen twee van Nederlands beste spitsen ooit ter wereld: Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy. De ene groeide op in Amsterdam, debuteerde bij het grote Ajax van de jaren negentig en schopte het tot San Siro en Camp Nou. De andere groeide op in Noord-Brabant, werkte zich via FC Den Bosch en SC Heerenveen op tot PSV en schopte het tot Old Trafford en Estadio Santiago Bernabéu.

‘Ten Hag heeft opvallende naam in gedachte voor spitspositie Ajax’

Bron: www.voetbalzone.nl

Trainer Erik ten Hag wil Quincy Promes in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan het werk zien als spits van Ajax, zo schrijft Voetbal International in een analyse over de aanvalslinie van de Amsterdamse club. De Oranje-international speelde afgelopen seizoen vaak aan de linkerkant van de voorhoede en als nummer tien kort achter de spitsen, tot tevredenheid van de

Ajax contracteert Eskild Dall

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft de 17-jarige Eskild Dall gecontracteerd. De jonge aanvaller komt over van Silkeborg IF, de club waar Ajax destijds ook Kasper Dolberg vandaan haalde.

“Silkeborg is maar een kleine club, dat een grote club als Ajax dan interesse toont, is groots”, vertelt Dall verheugd bij zijn contractondertekening. De tweebenige spits heeft bij Ajax een contract voor 3 jaar getekend en zal komend seizoen aansluiten bij Ajax O18.

Pages

Subscribe to Spits