Lasse Schöne

Schöne loopt hoofdwond op in duel met Wales

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne promoveerde vrijdagavond met Denemarken weliswaar naar de hoogste divisie van de Nations League. Hij moest wel vroegtijdig het veld verlaten.

De middenvelder liep een flinke hoofdwond op na een elleboogstoot. Hij wilde graag verder spelen, maar verliet op advies van de medische staf volgende week toch het veld. Het duel met NAC Breda van volgende week lijkt in ieder geval niet in gevaar te komen.

“Ik hoop dat m’n oren nog zichtbaar zijn, zodat het er een beetje cool uitziet”, grapte Schöne na het duel alweer in gesprek met DR.

Schöne en Dolberg promoveren in Nations League

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne en Kasper Dolberg zijn vrijdagavond met Denemarken gepromoveerd naar de hoogste divisie van de Nations League.

Dankzij een 2-1 zege op Wales werden de Denen groepswinnaar van de B-divisie en promoveerden ze naar de A-divisie, waar ook Nederland in speelt.

Lasse Schöne had bij Denemarken een basisplaats, maar moest het veld verlaten met een hoofdwond. Kasper Dolberg mocht invallen.

Ajax werkt doelsaldo bij tegen Excelsior: 1-7

Bron: ajaxfanzone.nl

Het doelsaldo is in de wedstrijd tegen Excelsior flink verbeterd doordat Ajax maar liefst met 1-7 won van de rotterdammers. Ajax trakteerde daarmee de gastheren op de grootste thuisnederlaag tot nu toe. Donny van de Beek heeft deze wedstrijd laten zien dat hij van grote waarde is door één assist te geven en twee doelpunten te maken. De wedstrijd begon eigenlijk al heel goed want Ajax zette druk en schietkansen waren er vrijwel direct voor Blind en Ziyech en aan de andere kant was het Koolwijk met een schot.

Ajax haalt uit in schiettent Woudestein

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft zondagmiddag op Woudestein eenvoudig weten te winnen van Excelsior: 1-7.

Het duurde even voordat de eerste goal viel, maar dát er een goal voor Ajax zou vallen, was wel duidelijk. Er gingen al tal van aanvallen en corner aan vooraf. Na een halfuur was het Van de Beek die uiteindelijk de ban brak. Vlak voor rust verdubbelde Ajax de score via Schöne. De Deen liet maar weer eens zien dat hij een magistrale vrije trap in de benen heeft en schoot vanaf 24 meter via de onderkant van de lat raak.

Opstellingen Excelsior – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Tussen de Champions League wedstrijden in moet Ajax in de competitie ook nog weleens wat doen en vandaag spelen we om 14:30 uur de wedstrijd tegen Excelsior. Zoals al eerder vermeld leidt niet Bas Nijhuis maar Serdar Gözübüyük deze wedstrijd. Ajax zal waarschijnlijk als winnaar van de mat afkomen maar een ruime overwinning zal er niet in zitten als we naar de historie kijken. Uitzondering was seizoen ’71-’72 want toen wonnen we met 0-4.

Slordig Ajax sleept punt uit beslissend duel in Portugal

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het kan een speciale avond worden voor Ajax en zijn supporters. Mocht het winnen op bezoek bij Benfica dan overwintert het met zeker in de Champions League. Thuis in Amsterdam ging het moeizaam, maar won het wel in de laatste minuut met 1-0. Benfica liet zien een geduchte tegenstander te zijn voor Ajax, met fases kwamen ze goed weg in de omschakeling en bleef het mede daardoor ongeslagen in de groepsfase.

Pages

Subscribe to Lasse Schöne