Rood-wit Jong Oranje wint van Jong Luxemburg

Met een verdediging die bijna volledig uit Ajacieden bestond heeft Jong Oranje de beloftenploeg van Luxemburg met 0-1 verslagen. Na de 4-0 overwinning op Schotland vorige week is het al de tweede overwinning op rij van Jong Oranje op weg naar het Europees kampioenschap 2015 in Tsjechië. Marco van Ginkel scoorde in de negentiende minuut vanaf elf meter de enige treffer.

Bij Jong Oranje begonnen drie Ajacieden in de basisopstelling. Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn en Stefano Denswil vormden samen met Nathan Aké (Chelsea) de verdediging. Lesly de Sa mocht als vierde en laatste Ajacied meedoen aan het kwalificatieduel. De aanvaller kwam direct na rust in het veld voor Memphis Depay. De volgende wedstrijd van Jong Oranje is op donderdag 10 oktober. De beloften nemen het dan op tegen Jong Georgië.

Opstelling Jong Oranje: Hahn – Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Aké – Ebecilio, Vilhena, Van Ginkel, Promes – Castaignos (64. Locadia), Depay (46. De Sa)