FC Midtjylland

Analyse: Zo speelt attractieve pressing-machine Atalanta Bergamo

Bron: www.ajaxshowtime.com

Aanstaande dinsdagavond speelt Ajax in het Italiaanse Bergamo de tweede groepswedstrijd in de Champions League. Na de 0-1 nederlaag tegen Liverpool is dinsdag in het gerenoveerde Stadio Atleti Azzurri d’Italia het Atalanta van trainer Gian Piero Gasperini de tegenstander van Ajax. Een tactische analyse van de zeer attractief spelende Italiaanse opponent, die in verdedigend opzicht bij vlagen de nodige ruimtes weggeeft. 

Kranten positief over Ajax maar gebrek aan echte doelpuntenmaker wordt aangestipt

Bron: ajaxfanzone.nl

 

Ajax verloor woensdagavond de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League tegen Liverpool met 0-1 door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico. De Nederlandse kranten zijn dinsdagochtend over het algemeen positief over het niveau van de Amsterdammers en het aantal kansen dat is gecreëerd tegen de Engels kampioen. Er worden echter ook kritische kanttekeningen geplaatst, aangezien Liverpool uiterst kwetsbaar leek en Ajax niet kon profiteren. Met name het ontbreken van een echte doelpuntenmaker wordt in de ochtendkranten aangestipt.

Ruud Gullit: ‘Ajax hoopt hetzelfde te kunnen doen als tegen Real Madrid’

Bron: www.voetbalzone.nl

Ajax werd bij de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland, waardoor de Amsterdammers in een behoorlijk sterke poule terecht zijn gekomen. Liverpool, de winnaar van twee seizoenen geleden en de regerend landskampioen van Engeland, is woensdag de eerste tegenstander, waardoor Erik ten Hag en zijn manschappen meteen beginnen met een zware

Atalanta-trainer Gasperini lovend over 'gigant' Ajax

Bron: source

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini is ambitieus als het gaat over de verwachtingen in de Champions League van dit seizoen. Zijn ploeg kwam met tegenstanders Ajax, Liverpool en FC Midtjylland in een zware poule terecht, maar de Italiaanse oefenmeester neemt met minder dan overwinteren geen genoegen. Atalanta is na drie wedstrijden koploper in de Serie A en wil die goede lijn graag doortrekken.

Ten Hag vindt loting zwaar en wil selectie bijeen houden

Bron: source

Erik ten Hag vindt dat Ajax een enorme zware loting heeft voor de groepsfase van de Champions League. De oefenmeester noemde Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland weliswaar uitdagend. "Maar het had ook makkelijker gekund", glimlachte de oefenmeester over de drie opponenten. Verder ging hij in op komend weekend, als Mohamed Kudus vermoedelijk ontbreekt én besprak hij de laatste transferzaken. 

Extreem zware loting Ajax: Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland

Bron: source

Ajax heeft met Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland een extreem zware poule gekregen voor de groepsfase van de Champions League. Dat kwam donderdagmiddag uit de loting. Het FC Barcelona van Ronald Koeman trof met Juventus een hele interessante tegenstander, maar Dinamo Kiev en Ferencváros overall wel minder zware poule. Groep H werd de absolute poule des doods, samen met die van Ajax. 

Ajax opent Champions League met thuiswedstrijd tegen Liverpool

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax begint op woensdag 21 oktober aan de poulefase van de Champions League en doet dat met een thuiswedstrijd tegen Liverpool. Daarna staat een uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo op het programma. Vervolgens zal dan een dubbele ontmoeting met Midtjylland plaatsvinden. Op dinsdag 1 december volgt de uitwedstrijd tegen Liverpool. De poulefase van de Champions League wordt door Ajax afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo.

Pages

Subscribe to FC Midtjylland