ArenA

Fotoverslag Cruijff Foundation 14K-Run

Bron: ajaxfanzone.nl

Woensdagavond vond er na de officiële naamsverandering van de Amsterdam Arena naar de Johan Cruijff Arena de 14K-Run plaats. Aan de Run, die plaatsvond op de geboortedag van Johan Cruijff, deden dit jaar verspreid over drie afstanden ruim 4.000 lopers mee. De Run ging van stadion naar stadion: startend vanaf het Olympisch Stadion en met een finish bij de Johan Cruijff Arena. Onze fotograaf Jacques was natuurlijk aanwezig voor enkele fraaie foto’s.

Nieuw supportershome naar verwachting in winter open

Bron: www.ajaxlife.nl

Met een nieuw home komt er een nieuwe ontmoetingsplek voor supporters. © De Brouwer

Het heeft best lang geduurd, drie jaar maar liefst, maar de eerste paal van het nieuwe supportershome wordt binnenkort geslagen. Drie jaar na de alles verwoestende brand die het oude home in de as legde.

Op vrijdag 23 januari 2015 ging het oude supportershome in vlammen op en vanaf dat moment is de tijd goed benut om het nodige onderzoek te verrichten. Nu dat stadium achter de rug is, kijken we vooruit naar de totstandkoming van het nieuwe home.

Ten Hag krijgt onverwachte steun: “Erik verdient een kans”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frank Rijkaard was woensdag aanwezig bij de onthulling van het logo van de Johan Cruijff Arena. Hier brak hij een lans voor trainer Erik ten Hag, die veel kritiek krijgt.

“Ik vind dat Ajax verplicht is om Erik ten Hag in elk geval de kans te geven te doen wat hij met Ajax wil doen, want hij is natuurlijk op een moeilijk moment ingestapt”, zegt Rijkaard tegen De Telegraaf. “Dat moeten we niet vergeten. Erik verdient dat en ik hoop dat hij het gaat waarmaken. Dat is goed voor de club Ajax en de rust.”

Ajax en Rijkaard onthullen logo Johan Cruijff ArenA (Incl foto’s)

Bron: ajaxfanzone.nl

Vandaag, op de verjaardag van Johan Cruijff, is het dan eindelijk officieel. De Amsterdam Arena gaat voortaan door het leven als de Johan Cruijff Arena. De onthulling werd gedaan door Frank Rijkaard en de kinderen van wijlen Eberhard van der Laan, de voormalige burgemeester van Amsterdam die zich hard maakte voor de naamsverandering van het Ajax-stadion. Na de onthulling was het tijd voor de Johan Cruyff Run, de hardloopwedstrijd die begint op het Stadionplein en eindigt in het stadion.

Banieren JC Arena al op noord- en zuidgevel bij Ajax - AZ

Bron: www.ajaxlife.nl

Al bij Ajax - AZ hangen beeltenissen van Cruijff aan de Arena. © Ajax Life

Bij de onthulling van het logo van de Johan Cruijff Arena werden ook twee prachtige banieren naar beneden gerold met de beeltenis van Johan in zwart-wit. Deze doeken krijgen nog een speciale rol bij Ajax - AZ.

Ajax speelt op zondag 29 april de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de Alkmaarders, waarbij de tweede positie op de ranglijst moet worden verdedigd. Bezoekers van die wedstrijd treffen die zondag alvast een bijzonder aangeklede Johan Cruijff Arena aan.

Pages

Subscribe to ArenA