Standard Luik

Ajax geeft voorsprong weg en houdt return toch nog spannend

Bron: source

Ajax heeft vanavond (dinsdag) nagelaten zichzelf een zeer goede uitgangspositie te verschaffen in het tweeluik met Standard Luik. De Amsterdammers kwamen dankzij een weergaloos goede Dusan Tadic op een 2-0 voorsprong, maar gaven deze alsnog weg. In de blessuretijd kwam de thuisclub na een gemakkelijk gegeven strafschop op 2-2 in het Maurice Dufrasnestadion. Volgende week dinsdag zal Ajax aan de bak moeten om de play-offs van de Champions League-voorronde veilig te stellen.

Heeft trainer Preud'homme gelijk en is Ajax de favoriet?

Bron: source

De volgende horde in de Europese tournee van Ajax is Standard Luik. De eerste afspraak is vanavond (dinsdag) in Sclessin, een week later volgt de return in de Johan Cruijff ArenA. Volgens Standard-trainer Michel Preud'homme is er maar één de favoriet en dat is Ajax. Is dit terecht en gaat Ajax zich over twee weken melden in de laatste voorronde van de Champions League? FCUpdate.nl zocht met Remiqz uit wat Ajax te wachten staat. 

Passmaps: Standard geeft Ajax huiswerk mee voor return

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax moet thuis beter omgaan met de tegenstand die Standard biedt. © Pro Shots

Het had zo mooi kunnen zijn... Dat werd het echter niet. Zoals wel vaker vergat Ajax door te drukken en verloor het een riante uitgangspositie. De tweestrijd met Standard Luik wordt na de 2-2-remise in de Johan Cruijff Arena beslist. En dan zal het toch echt beter moeten bij de ploeg van Erik ten Hag.

Door Kevin Van Nunen

Win kaartjes voor Ajax - Standard Luik!

Bron: www.ajaxlife.nl

Zo dicht moet Ajax er in de return ook opzitten! © Pro Shots

We hadden graag een prijsvraag uitgeschreven om Ajax naar de volgende ronde te juichen. Dat hebben we iets moeten bijstellen. Ajax moet na de late gelijkmaker nog eventjes flink worden aangemoedigd tegen Standard Luik. Hier volgt de prijsvraag!

De Europese avondjes volgen elkaar deze weken in rap tempo op. En dat is natuurlijk alleen maar goed, want Europese avondjes zijn de leukste van allemaal. Standard komt dinsdag op bezoek en dan moet de Johan Cruijff Arena een onneembare vesting worden.

Van de Beek baalt van reserverol en houdt ‘alle opties open’

Bron: ajaxfanzone.nl

Donny van de Beek sluit niet uit dat hij deze zomer nog vertrekt bij Ajax. De middenvelder baalt van de bijrol die hij momenteel heeft onder trainer Erik ten Hag. “Op dit moment kiest hij voor anderen. Hij vindt mijn beste positie iets aanvallender”, aldus een teleurgestelde Van de Beek dinsdag na het uitduel met Standard Luik (2-2) tegen RTL7. Een transfer sluit de viervoudig Oranje-international, die nog vastligt tot de zomer van 2022, door zijn veranderde situatie niet langer uit. “Het is een vervelende tijd voor me en ik sta er nu wel iets anders in dan ik heb gedaan.

Balende Schöne heeft het volste vertrouwen in goede afloop

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax vergat te blijven voetballen in de tweede helft. © Pro Shots

Ajax gaf in Sclessin een riante 0-2-voorsprong uit handen. Standard Luik kwam vlak voor tijd alsnog op gelijke hoogte. Een gelijkspel op vijandelijke bodem is op zich geen slecht resultaat, maar de manier waarop dit tot stand kwam, zorgde achteraf logischerwijs toch voor chagrijn, ook bij Lasse Schöne.

Door Floris Roos

Pages

Subscribe to Standard Luik