Grasmat Amsterdam ArenA ISO-gecertificeerd

Bron: ajax1.nl

De grasmat van de Amsterdam ArenA is sinds deze week officieel ISO-gecertificeerd. De Amsterdam ArenA is het eerste stadion in de wereld dat het ISO-certificaat ontvangt.

Het veld van de Amsterdam ArenA is een natuurgrasveld dat eens per jaar wordt vervangen. Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen worden er hoge eisen gesteld aan het gehele proces: van de graszaden bij de graskweker, het kweken van de zoden, het snijden van de mat en het transport van de graszoden tot en met de ondergrond in het stadion en de beoordeling van de mat door deskundigen, voetballers en technische staf.

Het veld in de ArenA wordt voortdurend op negentien vaste plaatsen getest met specialistisch apparatuur. Het gaat om zaken als schokabsorptie, energierestitutie, de bodemtemperatuur, vochtpercentage en de verdichting van de toplaag. Ook worden bijvoorbeeld de graslengte, balrol en –stuit, stroefheid en de beworteling gemeten. Na elke wedstrijd wordt er aan de spelers gevraagd een oordeel te geven over het veld. Zij geven hun mening over zaken als hardheid, snelheid en vochtigheid van de grasmat.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/grasmat-amsterdam-arena-iso-gecertificeerd/

Gegevens