‘Ajax zet hoofd-jeugdscouting op non-actief’

Bron: ajax1.nl

Johan Derksen van Voetbal International weet te melden dat Hennie de Regt, hoofd-jeugdscouting van Ajax, op non-actief is gesteld. Intern was er al langer discussie over De Regt, die een slechte werkrelatie had met zijn collega’s. Dit nieuws kwam aan het licht toen Hans van der Zee een rechtszaak aanspande tegen de oude clubleiding nadat hij zelf op non-actief werd gesteld.

In 1994 werd hij door toenmalig hoofd-jeugdopleiding Co Adriaanse aangesteld als jeugdtrainer. Later kwam hij in dienst als hoofd van de amateurscouting van de club. Zijn huidige functie komt hiermee te vervallen. Wim Jonk en Michel Kreek zullen zijn werkzaamheden voortaan uitvoeren. De betaald voetbalscouting wordt geleid door Hans van der Zee. De Regt krijgt een functie bij Ajax Cape Town.

Volgens Derksen is de kans groot dat ook Henri van der Aat zijn functie bij Ajax binnenkort moet inleveren: “Iedereen bij Ajax vindt die Van der Aat een arrogante zak. Het zou me niet verbazen als hij binnenkort op de schopstoel belandt.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-zet-hoofd-jeugdscouting-op-non-actief/

Gegevens

Onderwerpen: Jeugd
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Co Adriaanse
Bestuursleden: Henri van der Aat