Daley Blind openhartig over kritiek op hem

Bron: ajax1.nl

Op dit moment is Daley Blind één van de beste linksbacks in de Nederlandse competitie. Dit is volgens de Amsterdamse fans wel eens anders geweest. Fluitconcerten en scheldpartijen op de social media waren elke week weer te vinden. De knop is om bij de verdediger van Ajax, want hij presteert al weken achter elkaar prima op de positie van linksachter. ELF Voetbal sprak met hem.

“Het ging aan me vreten, ik zat niet meer lekker in mijn vel”, vertelt Blind over de periode waarin hij vaak werd uitgefloten. “Het leek wel alsof het publiek extra kritisch was op mij. Werd ik afgemaakt, terwijl ik vond dat ik een normale wedstrijd had gespeeld. Als ik een normale bal speelde, vonden zij dat slecht”, doelt de verdediger op het Amsterdamse publiek.

Ditzelfde publiek kwam tot een ommekeer na een uitwedstrijd tegen Willem II: “Het werd eens tijd om mijn waardering eens goed te laten blijken. Daarom heb ik het gedaan”, legt Blind over zijn actie waarin hij de duim opstak naar het publiek en met de hand op het Ajax-logo naar de toeschouwers liep. “Het was een spontane actie, kwam recht uit mijn hart.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/daley-blind-openhartig-over-kritiek-op-hem/