Daley Blind

Ajax wint oefenwedstrijd tegen RKC met 6-1

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen met 6-1 gewonnen van RKC Waalwijk. In een zo goed als lege Johan Cruijff Arena wist nieuwkomer Antony twee keer te scoren en ook Klaas-Jan Huntelaar scoorde zijn eerste twee doelpunten. Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré maakten de zes goals compleet. Voor RKC wist Van Grunsven het doel te vinden. In de 2e helft kwam er een vrij jong Ajax het veld op. Alleen Stekelenburg bleef, net zoals in de eerste helft, het doel verdedigen.

PS: Ajax begint aan bijzondere voorbereiding

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de serie Preseason (PS) observeert Ajax Showtime de voorbereiding van Ajax op het seizoen 2020/2021. In deel 1 de voorbeschouwing op de officieuze seizoenstart van de Amsterdammers. 

Ajax lag, ondanks de zeer moeizame fase na de winterstop, op koers voor een nieuwe landstitel. De uitbraak van het coronavirus veroorzaakte het veelbesproken einde van het Eredivisie-seizoen. Nu, vier maanden na de abrupte seizoensbeëindiging, gaat de bal eindelijk weer écht rollen. Met deze voorbeschouwing ben jij helemaal klaar voor de seizoensvoorbereiding van Ajax.  

‘Bewustwording creëren bij spelers zodat ze niet failliet gaan’

Bron: www.ajaxshowtime.com

Veel profvoetballers zien hun bankrekening tijdens hun carrière met de maand groeien, maar als hun carrière eenmaal stopt, houdt dat op. Al in 2013 bleek uit een onderzoek van XPro dat 65 procent van de voetballers uit de Premier League vijf jaar na het beëindigen van hun carrière failliet werd verklaard. Een wereldwijd maatschappelijk probleem dus, zo ondervond voormalig Ajax-jeugdspeler en ondernemer Soufyan Daafi.

Ajax en spelersraad akkoord over loonoffer

Bron: ajaxfanzone.nl

De spelers van Ajax en de clubleiding zijn akkoord over een loonoffer om zo de negatieve financiële gevolgen van de coronacrisis te beperken. Daley Blind gaf enige tijd geleden al aan dat de spelers de club zouden steunen door salaris in te leveren maar een akkoord liet nog op zich wachten. Dat kwam doordat met alle spelers (en zaakwaarnemers) afzonderlijk overeenstemming moest worden bereikt. Ajax verwacht veel last te ondervinden van de coronacrisis. Zo loopt de club veel geld mis aan kaartverkoop en skyboxen, zo is de verwachting.

Spelers Ajax akkoord met loonoffer

Bron: www.ad.nl

De spelers van Ajax en de clubleiding zijn akkoord over een loonoffer om zo de negatieve financiële gevolgen van de coronacrisis te beperken voor de Amsterdamse club. Bijna twee maanden nadat aanvoerder Daley Blind namens de spelersraad zei solidair te zijn ligt er een akkoord op tafel.

Pages

Subscribe to Daley Blind