Daley Blind

Sfeerverslag: Heerlijk nieuwsrijke AVA

Bron: www.ajaxshowtime.com

Wie dacht dat het vrijdag 16 november een rustige Algemene Vergadering voor Aandeelhouders (AVA) zou worden, kwam toch ietwat 'bedrogen' uit. Zo werd bekendgemaakt dat Noussair Mazraoui een nieuwe contractaanbieding heeft gekregen, dat Ajax en clubarts Don de Winter uit elkaar zijn gegaan, dat Leo van Wijk is opgestapt als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) en bovendien gaf directeur spelersbeleid Marc Overmars een update over het selectiebeleid met het oog op volgend seizoen. Een sfeerverslag.

Overmars: 'Zijn al lijntjes uitgegooid voor volgend jaar'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft al lijntjes uitgegooid voor mogelijke inkomende transfers, zo vertelt Marc Overmars op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). Overmars ziet het ook als een compliment dat er zoveel getrokken wordt aan de spelers van Ajax.

'Ik kijk vol vertrouwen uit naar volgend seizoen', begint Overmars. 'De scouts zijn druk bezig en er zijn al lijntjes uitgegooid. We gaan het geld goed besteden en de lat nóg hoger leggen dan vorig jaar.' Leo van Wijk, commissaris bij Ajax, vult Overmars aan. 'Het geld moet op het veld staan, niet op de bank.'

Ajax werkt doelsaldo bij tegen Excelsior: 1-7

Bron: ajaxfanzone.nl

Het doelsaldo is in de wedstrijd tegen Excelsior flink verbeterd doordat Ajax maar liefst met 1-7 won van de rotterdammers. Ajax trakteerde daarmee de gastheren op de grootste thuisnederlaag tot nu toe. Donny van de Beek heeft deze wedstrijd laten zien dat hij van grote waarde is door één assist te geven en twee doelpunten te maken. De wedstrijd begon eigenlijk al heel goed want Ajax zette druk en schietkansen waren er vrijwel direct voor Blind en Ziyech en aan de andere kant was het Koolwijk met een schot.

Ajax haalt uit in schiettent Woudestein

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft zondagmiddag op Woudestein eenvoudig weten te winnen van Excelsior: 1-7.

Het duurde even voordat de eerste goal viel, maar dát er een goal voor Ajax zou vallen, was wel duidelijk. Er gingen al tal van aanvallen en corner aan vooraf. Na een halfuur was het Van de Beek die uiteindelijk de ban brak. Vlak voor rust verdubbelde Ajax de score via Schöne. De Deen liet maar weer eens zien dat hij een magistrale vrije trap in de benen heeft en schoot vanaf 24 meter via de onderkant van de lat raak.

Opstellingen Excelsior – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Tussen de Champions League wedstrijden in moet Ajax in de competitie ook nog weleens wat doen en vandaag spelen we om 14:30 uur de wedstrijd tegen Excelsior. Zoals al eerder vermeld leidt niet Bas Nijhuis maar Serdar Gözübüyük deze wedstrijd. Ajax zal waarschijnlijk als winnaar van de mat afkomen maar een ruime overwinning zal er niet in zitten als we naar de historie kijken. Uitzondering was seizoen ’71-’72 want toen wonnen we met 0-4.

Tagliafico geschorst tegen AEK

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nico Tagliafico zal over 3 weken het duel met AEK aan zich voorbij moeten laten gaan.

De linksback liep tegen Benfica tegen zijn derde gele kaart van de groepsfase aan en dat betekent een schorsing.

De meest logische optie lijkt dan Daley Blind op linksback en Max Wöber centraal. Overigens heeft Ajax aan een punt genoeg in Athene om te overwinteren in de Champions League. Als Benfica niet weet te winnen in München, mag er zelfs verloren worden.

Blind vindt dat Ajax vol voor kwalificatie moet gaan

Bron: source

Daley Blind vindt dat kwalificatie voor de knock-outfase in de Champions League voor het grijpen ligt tegen Benfica. Hoewel de Ajacied beseft dat het in Portugal zeker geen makkelijk karwei wordt, vindt hij wel dat de Amsterdammers vol voor kwalificatie moeten gaan woensdagavond. Bij een zege is Ajax na vier duels al zeker van de volgende ronde in het miljardenbal.

Pages

Subscribe to Daley Blind