Moisander: “We worden nooit echt gevaarlijk”

Bron: ajax1.nl

Waar Ajax twee weken geleden nog voor drie prijzen meedeed, kan het dit seizoen nog maar één winnen. Voor de Europa League en voor de KNVB-beker zijn de Amsterdammers uitgeschakeld. Daarom zijn nu alle pijlen op de competitie gericht. Ook daar gaat het de laatste duels niet van het spreekwoordelijke leien dakje. Niklas Moisander maakt zich in een gesprek met NUsport zorgen.

De Finse verdediger weet dat Ajax domineert en vaak het duel controleert, maar ziet ook zwaktepunten. “We scoren te weinig”, vindt Moisander. Hij vervolgt: “Het positiespel is oké, we domineren, maar het probleem is dat we niet echt gevaarlijk worden. Dat ligt aan scherpte bij de aanvallers. Ik mis de echte wil om te scoren. Die wil is er tot het strafschopgebied, maar eenmaal daar houdt het op.”

Het vertrouwen in prolongatie van de landstitel blijft. “Zeker. Al had ik graag nog twee prijzen gepakt. Nu gaan we vol voor het landskampioenschap. De druk is nu echter wel groter, maar hopelijk maakt ons dat scherper. Zondag tegen Twente moet gewonnen worden”, aldus Moisander tot slot.

 

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/moisander-we-worden-nooit-echt-gevaarlijk/