Blind: “Het gaat inderdaad hartstikke goed”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Daley Blind maakt de laatste tijd veel indruk op de positie van controlerende middenvelder. Tegenover de officiële website van Ajax legt hij uit hoe dat komt. 

“Het gaat inderdaad hartstikke goed. Ik heb alleen weinig tijd om te genieten en ben veel met mezelf bezig om dat goede gevoel te behouden en te koesteren. Ik probeer bovendien niet te lang stil te blijven staan bij de momenten die goed gaan”, aldus Blind. Over zijn huidige vorm heeft hij een heldere uitleg. “Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met extra krachttrainingen. Nu ben ik nog steeds geen zwaargewicht, maar wel een paar kilo zwaarder dan in mijn begintijd bij het eerste elftal. Vooral door de vele wedstrijden die we spelen leer ik meer op technisch en tactisch gebied. In het maken van keuzes in het veld ben ik bijvoorbeeld wel gegroeid.”

Ook zijn rechterbeen gebruikt Blind steeds vaker. “Dat gaat dan onbewust. Hoewel ik wel een tijd heb gekampt met een blessure aan mijn rechterlies, waardoor ik mijn rechterbeen een beetje ontweek met schieten en passen. Ik ben nu weer helemaal hersteld, dus misschien dat ik daarom weer meer met rechts doe.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/blind-het-gaat-inderdaad-hartstikke-goed/

Gegevens

Spelers: Daley Blind
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax