Ziek

Wiegman stil van overlijden generatiegenoot Migchelsen: ‘Ongelooflijk heftig bericht’

Bron: www.ad.nl

Sarina Wiegman, bondscoach van de voetbalsters, heeft met ongeloof gereageerd op het overlijden van Liesbeth Migchelsen, met wie ze nog in Oranje voetbalde. Migchelsen, onder meer ook oud-speelster van Saestum en AZ, overleed gisteren na een kort ziekbed op 49-jarige leeftijd. Ze kwam tussen 1990 en 2008 in totaal 95 keer uit voor het Nederlands elftal, vaak als aanvoerster.

Epidemioloog: ‘Zeer laag risico buitensport: Serieus kijken of sportwedstrijden eerder dan 1 september weer kunnen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Uit steeds meer wetenschappelijke studies blijkt dat besmetting met het coronavirus in de buitenlucht niet vaak voorkomt. Het overgrote deel gebeurt binnenshuis. Op grond van die conclusies kan het coronabeleid volgens epidemioloog Patricia Bruijning best worden aangepast. Bijvoorbeeld door onder voorwaarden al eerder dan 1 september sportwedstrijden weer toe te staan. “Het type contact bij buitensporten is vaak vluchtig. Kort iemand aanstoten en wegsprinten met een bal, dat lijkt een heel laag risicotype contact.

Jari Litmanen hersteld van corona

Bron: ajaxfanzone.nl

Oud-Ajacied Jari Litmanen (49) is hersteld van een besmetting met het nieuwe coronavirus, zo laat de voormalig Fins international weten. „Ik heb me nog nooit in mijn leven zo slecht gevoeld”, aldus Litmanen. Litmanen, één van de drijvende krachten van het succesvolle Ajax in de jaren negentig, zegt vier weken ziek te zijn geweest. „Koorts, hoofdpijn, spierpijn, benauwdheid, ik had overal last van. Gelukkig gaat het de laatste veertien dagen weer wat beter.” Wel voegde Litmanen er aan toe dat hij thuis heeft kunnen herstellen.

'Hoe kun je sporters testen als vitale beroepen dat niet kunnen?'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-directeur Edwin van der Sar vindt het ten tijde van de coronacrisis niet ethisch verantwoord om te gaan voetballen als er op dat moment niet genoeg getest kan worden bij mensen met een vitaal beroep. Wanneer het profvoetbal hervat wordt, zullen voetballers immers zeer vaak getest moeten worden.

In de voetbalwereld heerst het besef dat het spelen van voetbalwedstrijden kan zorgen voor een beter moraal onder de bevolking. Dit kan alleen niet ten koste gaan van essentiële middelen voor mensen met een vitaal beroep, zo vindt Van der Sar.

Pages

Subscribe to Ziek