Cillessen en Oranje verliezen na rood

Bron: www.ajaxshowtime.com

Oranje begon in het ouderwetse 4-3-3-systeem, met Kuijt en Lens op de flanken en Van Persie in de spits. Nederland begon ook met balbezit, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Na één lange bal mocht Immobile alleen richting Cillessen en die was kansloos op de passeerbeweging van de spits. Niet veel later zorgde ook de tweede lange bal voor een vrije doortocht. Zaza werd neergehaald in de zestien en Martins Indi mocht vertrekken. De Rossi benutte de strafschop feilloos. 

Hiddink bracht Veltman in de ploeg voor Lens en de Ajacied leidde bijna de 3-0 in. Veltman dribbelde te ver in, werd van de bal gezet en zag Cillessen na een snelle uitbraak redding brengen. De Italianen leken het verder wel best te vinden en Oranje had met Kuijt en Van Persie geen snelheid voorin om een mannetje te passeren. 

Na de pauze begon de grote wissel-show en zo vloeide ook het laatste beetje snelheid uit de wedstrijd. Van der Wiel en Pieters maakten na lange tijd weer hun rentree in Oranje en ook Narsingh mocht nog even invallen voor aanvoerder Van Persie. Het bleken de hoogtepunten van de tweede helft, waarin alleen Destro en Van Persie nog hadden kunnen scoren. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/81468/live-20-45-uur-italie-oranje-0-0-.html