Blatter stapt op bij FIFA

Bron: www.ajaxshowtime.com

Sepp Blatter stapt op bij de FIFA, dat heeft de net herkozen president van de wereldvoetbalbond dinsdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De 79-jarige Zwitser stond liefst zeventien jaar aan het roer bij de bond en zou voor een vijfde termijn gaan. Een onderzoek van de FBI naar corruptie bij de FIFA zorgde er echter de laatste week voor dat de FIFA en zijn president onder zware druk kwamen te staan.

Dinsdag werd de positie van Blatter helemaal onhoudbaar, toen duidelijk werd duidelijk dat secretaris-generaal Jerome Valcke betrokken was bij een betaling van de FIFA aan de CONCACAF. De wereldvoetbalbond zou 10 miljoen euro hebben betaald aan de confederatie en volgens de FBI zou het om smeergeld gaan. De FIFA sprak de beschuldigingen van de Amerikaanse opsporingsdienst tegen, maar een document kon de beschuldigingen later op de dag bevestigen.

Tijdens de persconferentie liet Blatter weten dat hij te weinig steun voelde om zijn rol goed te kunnen vervullen en om die reden roept hij een buitengewoon congres bijeen. De taken van Blatter zullen aan iemand anders worden overgedragen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/88189/blatter-stapt-op-bij-fifa

Gegevens

Onderwerpen: FIFA