Van der Sar prijst Cillessen: “Toonde daarmee aan heel goed te zijn”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-keeper Jasper Cillessen ging afgelopen zaterdagavond vreselijk in de fout. Bij een 5-1 voorsprong probeerde hij een, weliswaar zeer moeilijke terugspeelbal van Joël Veltman binnen te houden. Dat lukte, maar daardoor belandde de bal wel voor de voeten van SC Heerenveen-spits Mitchell te Vrede, die binnen kon schieten. Edwin van der Sar kent het gevoel.

“Tegen FC Groningen wilde ik de bal naar Michael Reiziger gooien, maar bedacht ik me op het laatste moment, omdat ik de linkshalf naar hem toe zag lopen. Romano Sion stond met zijn rug naar me toe, voelde opeens de bal via zijn rug op de grond vallen en tikte maar binnen”, geeft Van der Sar aan tegenover De Telegraaf. De moraal van het verhaal? “Snel vergeten en doorgaan”, aldus Van der Sar. “En dat deed Jasper, waarmee hij aantoont hoe goed hij is. Dat hij onmiddellijk na een fout twee van zulke reddingen verricht, geeft aan dat hij evenwichtig en geconcentreerd zijn werk oppakt. Hij laat zijn prestatie niet beïnvloeden door het negatieve.”

Forum: Jasper Cillessen

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/12/07/van-der-sar-prijst-cillessen-toonde-daarmee-aan-heel-goed-te-zijn/