“Ik ging met de pest in mijn lijf naar Ajax”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

“Het is een krankzinnig seizoen”, aldus Kenny Tete in gesprek met Voetbal International. Enkele weken geleden stond hij nog in de basis van Oranje, maar bij Ajax zit hij geregeld op de bank. Nadat hij vorig seizoen een goed seizoen draaide, was dit niet waar hij op gerekend had.

Peter Bosz besloot te kiezen voor Joël Veltman op de rechtsbackpositie en een centrum met Davinson Sánchez en Nick Viergever. Daardoor was er plotseling geen plaats meer voor Tete: “In het begin hoop je op een snelle terugkeer in de basis, op speelminuten, maar ik kwam niet meer in de plannen van de trainer voor. Met de pest in mijn lijf ging ik naar Ajax, ik kon het niet loslaten. Weer een weekend zonder speelminuten, keer op keer op keer. Wat moest ik nou beginnen?”

De jonge rechtsback werd wanhopig: “Ik schaamde me, begon te twijfelen. Waarom ging het mis? Het vrat gigantisch aan me. Ik vroeg mezelf soms zelfs af of ik het niet verleerd was.” Nu kan hij dat gelukkig relativeren: “Dat sloeg natuurlijk nergens op, maar op sommige momenten kon ik gewoon niet helder denken. Dat ik er nu zo over kan praten, geeft aan dat ik vrij in mijn hoofd ben. Eindelijk.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/tete-pest-lijf-naar-ajax/