Jong Ajax pijnlijk onderuit in Waalwijk

Jong Ajax is vrijdagavond op pijnlijke wijze onderuit gegaan op bezoek bij RKC Waalwijk. Al binnen de eerste 45 minuten stond de opponent op een 4-0 voorsprong en ondanks een doelpunt in de tweede helft kon daar geen verandering meer in gebracht worden.

De openingsfase van de wedstrijd leverde voor beide ploegen nog geen doelpunten op. Na ruim twintig minuten echter, kwam de beloftenploeg van Ajax op een 1-0 achterstand. Het was Sylla Sow die de openingstreffer verzorgde na een tegenstoot van RKC Waalwijk. Wie dacht dat Jong Ajax zich vervolgens terug zou knokken in de wedstrijd, kwam bedrogen uit. Binnen slechts twee minuten vielen ook de 2-0 en 3-0 en leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. Het waren Anas Tahiri en opnieuw Sow die scoorden.

In plaats van een aansluitingstreffer van Amsterdamse zijde voor rust, werd de voorsprong van de Brabanders nog maar eens uitgebreid. De ploeg van Michael Reiziger had de wedstrijd totaal niet onder controle en na ruim een halfuur werd het via Stijn Spierings 4-0. Dat bleek de ruststand en dus stond de ploeg veel te doen na de thee.