Ajax verliest eerste wedstrijd op Copa Amsterdam

Ajax A1 heeft de eerste wedstrijd op de Aegon Copa Amsterdam verloren van Borussia Mönchengladbach. De Duitsers waren met 0-1 te sterk. De eerste echte grote kans was voor de Amsterdammers. Na bijna 8 minuten voor Ajax weet Van Kessel de bal helaas net niet in het doel te krijgen. Ajax is in de eerste fase sterker dan de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Toch komt Borussia Mönchengladbach in de 13e minuut op een 0-1 voorsprong. Mohr schiet de bal na een mooie steekpass geweldig in de rechterbovenhoek. Ajax-keeper Leeuwenburgh was kansloos. Borussia Mönchengladbach krijgt vertrouwen en begint meer te drukken. De 0-2 hangt in de lucht. Tegen het einde van de eerste helft begint Ajax dan toch wat meer te komen. De Ajacieden weten helaas het doel niet te vinden.