February 2011

Jong Ajax wint van Jong FC Groningen

Bron: ajax1.nl

Jong Ajax heeft maandagavond met 0-1 gewonnen van Jong FC Groningen. Op Sportpark Corpus den Hoorn maakte Hyun Jun Suk drie minuten voor tijd de enige treffer.

Jong Ajax won maandagavond voor de tweede keer dit seizoen van Jong FC Groningen. Tijdens de eerste ontmoeting eerder in dit voetbaljaargang trokken de Amsterdammers aan het langste eind dankzij een late treffer van Florian Jozefzoon (2-1). In de uitwedstrijd won het team van Gery Vink dankzij een doelpunt van Hyun Jun Suk.

Eriksen: “Mijn schoten moeten nog beter”

Bron: ajax1.nl

Christian Eriksen richt zich volledig de ‘nummer 10′-positie. De Ajacied noemde het vanavond in Holland Sport de mooiste positie die er is. “Omdat de bal daar heel vaak komt,” legt de Deen uit over zijn favoriete plek op het veld. En met Michael Laudrup als favoriete voetballer, kent de middenvelder een prima voorbeeld. “Ik ben iemand die de bal heel graag wilt hebben. En op tien kun je altijd wat dichter bij de goal zijn dan van achteruit.”

Historische weken

Bron: ajax1.nl

De wekelijkse column van Remko van der Ploeg voor www.Ajax1.nl

 Het was in meerdere opzichten een historische week. De ontmaskering van Rik van den Boog is nabij, na het verliezen van de arbitragezaak tegen Hans van der Zee. Ajax wint weer eens zowel uit als thuis een Europese wedstrijd tegen een gerenommeerde tegenstander. Sinds mensenheugenis staan er weer drie Nederlandse clubs in de 1/8 finale van een Europacup toernooi. En als laatste is de ledenraad van Ajax voor een extra vergadering door het bestuur bijeen geroepen!

Champions League zet Ajax op winst

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De deelname aan de Champions League heeft Ajax afgelopen halfjaar uit de rode cijfers geholpen. In de eerste helft van het gebroken boekjaar 2010/2011 hield de beursgenoteerde voetbalclub een nettowinst van 2,2 miljoen euro over, zo werd maandag bekendgemaakt. Een jaar eerder rapporteerde Ajax nog een verlies van 9,9 miljoen euro.

Ajax zag de omzet dankzij de deelname aan het belangrijkste Europese toernooi met 73 procent stijgen tot 58,5 miljoen euro. Het operationeel resultaat bleef daardoor bijna 10 miljoen euro in de plus.

Pages