FC Kaiserslautern

Younes breekt record met Duitsland en krijgt speeltijd

Younes deed even mee met de wereldkampioenen. © Pro Shots

Voor Amin Younes zijn de interlands met Duitsland een soort studiereis, verwachten wij. De oosterburen hadden geen kind aan Azerbeidzjan (5-1) en maakten de meeste goals ooit in een Europese kwalificatiereeks.

Tien zeges uit tien wedstrijden en 43 doelpunten. Duitsland haalt de laatste maanden zo’n hoog niveau dat het voor Ajax’ linksbuiten Younes een eer moet zijn met die Mannschaft mee te kunnen doen. In het laatste kwalificatieduel van de ploeg van Joachim Löw kreeg Younes een invalbeurt van twintig minuten.

Younes waarschuwt zijn ploeggenoten

Aanstaande donderdag moet Ajax een 2-0 voorsprong verdedigen in Gelsenkirchen om zich te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. Schalke 04 werd vorige week in de ArenA van het kastje naar de muur gespeeld, maar dat biedt geen garantie om in Duitsland net zo’n prestatie op de mat te leggen. Amin Younes praat met het Duitse medium OP-online.de over de wedstrijd van donderdag.

Onana definitief niet naar Afrika Cup

André Onana gaat definitief niet naar de Afrika Cup. De doelman sprak al zijn voorkeur uit om te strijden voor een plek onder de lat bij Ajax en kan zich nu gaan opmaken voor de concurrentiestrijd met Tim Krul en Diederik Boer. Bondscoach Hugo Broos maakte zojuist zijn selectie bekend.

De 20-jarige doelman hoeft, doordat hij niet is opgeroepen, ook niet bang te zijn voor eventuele schorsingen of boetes, waar de Kameroense Bond eerder mee dreigde.

Ajax-transfers: 6 spelers kwamen, 26 gingen

De transfermarkt is gesloten. Ajax trok tot met Mateo Cassierra, Davinson Sanchez, Heiko Westermann, Bertrand Traoré, Tim Krul en Hakim Ziyech zes nieuwe spelers aan, maar ook de andere clubs uit de Eredivisie zaten niet stil. Voor het gemak hield Ajax Showtime om de zoveel dagen een lijst bij met de aangetrokken en vertrokken spelers van alle achttien clubs uit de Eredivisie. Er kan in alle hoeveelheid een naampje missen.

Younes: 'Kan ik een hele wedstrijd spelen? Ja, natuurlijk'

Als we kijken naar de statistieken van Amin Younes zijn het niet direct doelpunten of assists die het meest in het oog springen. De dribbelaar speelde slechts vijf keer een hele wedstrijd, terwijl hij toch echt al 33 keer werd ingezet. Hoe zit dat?

Het is vaste prik dat Younes in de eerste helft op zijn best is. En hoewel hij ook in de tweede helft gevaarlijker begint te worden, gebeurt het nauwelijks dat de rechtsvoor negentig minuten lang niet te houden is door zijn directe tegenstander.