Odense BK

Uit het Oog: 'Ik zou graag Ajax coachen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek 'Uit het Oog' spreekt Ajax Showtime met oud-Ajacieden die hun sporen tegenwoordig elders achterlaten. Uit het oog dus, maar niet uit het hart. In deel 28 Ismael Urzaiz, de Spaanse spits die plots in Amsterdam opdook. 

Hoewel hij voor Ajax maar drie wedstrijden in actie kwam, vergeten de Amsterdamse fans hem niet snel. De Spaanse 'tank die nooit oorlog maakte' werd in 2007 naar de hoofdstad gehaald door toenmalig coach Henk ten Cate. Hij vertrok gauw, men hoorde weinig meer van hem, maar bijna negen jaar na dato doet hij zijn verhaal.

Boilesen en Schöne verliezen ook met Denemarken

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Nicolai Boilesen en Lasse Schöne hebben hun ‘losing streak’ ook doorgezet bij het Deens Elftal. Gisteren gingen de twee Ajacieden de boot in tegen Turkije.

Het oefenduel in het Deense Odense eindigde in een 1-2 verlies. De Denen kwamen nog wel op voorsprong door een benutte penalty na een overtreding op Boilesen maar door een goal in blessuretijd werd toch nog verloren. Lasse Schöne speelde de hele wedstrijd mee en Boilesen werd in de tweede helft vervangen. Ook de ex-Ajacied Christian Eriksen (foto) trapte een balletje mee.

Ajax luistert naar Eriksen

Bron: www.ajaxupdate.nl

Odense BK-aanvaller Rasmus Falk wordt door Deense media in verband gebracht met Ajax. De 22-jarige Falk is een goede vriend van oud-Ajacied Christian Eriksen.

Beide spelers kennen elkaar van Odense en jeugdclub Middelfart. Falk is al langere tijd een van de grote Odense-talenten. Ajax, dat komende zomer aanvallende versterking wil halen, zou zijn naam hebben omcirkeld. Het contract van Falk bij Odense loopt in de zomer van 2016 af, waardoor Ajax in de buidel zal moeten tasten.

“Deense aanvaller Falk in de belangstelling van Ajax”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Odense BK-aanvaller Rasmus Falk wordt door het Deense medium Fyens.dk in verband gebracht met Ajax. De 22-jarige Falk zou op het scoutingslijstje staan van John Steen Olsen, de Deense scout van Ajax.  

Falk is een goede vriend van zijn landgenoot en ex-Ajacied Christian Eriksen. Ze kennen elkaar van Odense en jeugdclub Middelfart. Het contract van Falk bij Odense loopt in de zomer van 2016 af.

Forum: Transferbeleid

 

De ex-Ajacied van de week

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De doelpunten werden deze week allemaal door aanvallers gemaakt, speciale aandacht voor de vergeten Darko Bodul die er deze week zelfs twee maakte. Onze ex-Ajacied van de week met andere woorden.

Darko Bodul

De Kroatische Oostenrijker stond al even droog in de Deense competitie maar vrijdag was het dan zo ver, hij maakte 2 doelpunten voor Odense tegen de hekkensluiter. Dat bleek niet genoeg voor de overwinning want de uitclub scoorde ook nog twee keer.

Klaas-Jan Huntelaar

Afscheid Christian Eriksen na Ajax – Heerenveen

Bron: ajax1.nl

Christian Eriksen zal op zondag 16 februari, na afloop van Ajax-Heerenveen, officieel afscheid nemen van Ajax. Na de competitiewedstrijd zal de middenvelder op het veld worden gehuldigd.

De Deen ruilde afgelopen zomer Ajax in voor een avontuur bij Tottenham Hotspur. Bij de transfer was ongeveer tien miljoen euro gemoeid. Bij de huidige nummer zes van Engeland speelde Eriksen tot dusverre 22 wedstrijden, waarin hij vier keer wist te scoren.

Lucas Andersen: vederlichte voltreffer

Bron: ajax1.nl

Op de laatste dag van de zomerse transfermarkt van vorig jaar, hengelde Ajax de zoveelste Deen binnenboord. Na Odense BK (Christian Eriksen), FC Midtjylland (Viktor Fischer) en Brøndby IF (Nicolai Boilesen), werd de volgende Deense club beroofd van haar mooiste sieraad: in ruil voor dik één miljoen euro kwam Lucas Andersen van Aalborg naar Amsterdam. Ruim een jaar na zijn komst volgde afgelopen weekend zijn eerste basisplek in de Eredivisie.

Pages

Subscribe to Odense BK