Frank Rijkaard

Onze Trots: 'Chaos op straat toen Ajax Champions League won'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. In deel 21 spreken wij met Angelo Diop, beter bekend als Rotjoch: oprichter, presentator en eindredacteur van het hiphop-programma 101Barz.

Sierhuis trefzeker in nieuwe Nederland – Duitsland met spuugincident

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kaj Sierhuis was vrijdagavond trefzeker namens Oranje onder 20 in het duel met Duitsland onder 20. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ook Ajacied Dani de Wit kwam in actie, hij was aanvoerder tijdens het duel.

Maar het waren niet de Ajacieden die de hoofdrol opeisten. Doelman Jan Hoekstra redde zijn ploeg door een strafschop van Salih Özcan op knappe wijze te keren. Zo werd het een glansrijk debuut voor Hoekstra bij Oranje onder 20 voor de FC Groningen-goalie.

Recensie: Het Ultieme Fanboek

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Afgelopen week kregen wij van Ajax1.nl het Ultieme Fanboek onder ogen. Het Ultieme Fanboek is uitgegeven door uitgeverij Condor en geschreven door Yoeri van den Busken. Ajax1.nl is gevraagd om een recensie te schrijven over het boek dat de echte jeugdige Ajax supporter met veel plezier zal gaan lezen. In deze recensie heb ik zowel de indrukken van mijzelf als die van mijn kinderen verwerkt. Grappig om te zien is dat kinderen anders naar dit ultieme Fanboek kijken dan volwassenen. Kinderen letten juist bij de foto’s op details. Volwassenen kijken meer naar de inhoud.

De Vergeten Voetballer #1: Gabri

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Wij introduceren bij dezen een nieuwe rubriek: de vergeten voetballer! De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 1 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Gabriel Garcia de la Torre. In de Arena beter bekend als Gabri.

De Ligt wint Johan Cruijff-prijs en mag Cruijff Court aanleggen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Matthijs de Ligt is uitgeroepen tot talent van het seizoen 2017/2018 en wint daarmee de Johan Cruijff-prijs. Hij volgt Kasper Dolberg op, die de prijs vorig jaar won.

“Ik vind het een hele grote eer. Veel jongens die deze prijs wonnen werden internationale topvoetballers, wat natuurlijk ook mijn doel is. Daarnaast vind ik het een eer om straks mijn eigen Cruyff Court te hebben”, aldus De Ligt in gesprek met De Telegraaf. Waar het Cruijff Court komt, zal in oktober bekend worden. Dan is het Voetballer van het Jaar-gala.

JUICHEN!

Bron: www.afca.nl

Een geweldige week voor ons aller Ajax ligt achter de rug. De dronken roes van klaterend succes zal nog wel even aanhouden. Toch kijken we, de veroverde glorie hieronder resumerend, ook vast likkebaardend wat vooruit.

Ten Hag blij met steun Rijkaard: ‘Dat is goed voor de club Ajax en de rust’

Bron: ajaxfanzone.nl

Erik ten Hag is blij met de steun van Frank Rijkaard. De oud-voetballer en voormalig bondscoach van het Nederlands elftal vindt dat Ajax verplicht is om de oefenmeester in elk geval de kans te geven te doen wat hij met Ajax wil doen, vooral omdat hij op een moeilijk moment is ingestapt. “Erik verdient dat en ik hoop dat hij het gaat waarmaken. Dat is goed voor de club Ajax en de rust”, aldus Rijkaard.

Pages

Subscribe to Frank Rijkaard