Louis van Gaal

Slot kan Van Gaal evenaren, ADO jaagt op zeldzame zege op Ajax

Bron: www.ad.nl

FC Groningen en RKC openen vanavond speelronde negen van de eredivisie. De kraker van morgen is Vitesse - FC Utrecht. De ploegen die een mooie Europese week beleefden komen op zondag in actie, waarbij het altijd beladen duel tussen ADO Den Haag en Ajax het meest in het oog springt. Aan de hand van de leukste feitjes en weetjes van statistiekenbureaus OPTA en Gracenote blikken we vooruit.

Analyse PAOK: Stug en goed in de diepte

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bij het woord ‘Invincibles’ denken de meesten aan Arsenal of Ajax in de tijd van Louis van Gaal. Maar er is nog een ploeg die dit predicaat op zich geplakt dient te krijgen: PAOK Saloniki. De opponent van de Eredivisie-kampioen in de voorronde van de Champions League is een taaie tegenstander, die zich vorig jaar zonder ook maar een wedstrijd te verliezen kroonde tot kampioen van Griekenland.

Ten Hag genomineerd voor eervolle FIFA's 'Coach van het Jaar'

Bron: source

Erik ten Hag is door de FIFA genomineerd voor de FIFA coach van het jaar-award. De trainer van Ajax staat samen met negen anderen op de lijst van kanshebbers: onder andere Jürgen Klopp (Liverpool) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) zijn ook in de race. De goede prestaties in de Champions League en de dubbel in Nederland zorgden voor de nominaties van de coach van de Amsterdammers. Bert van Marwijk en Louis van Gaal gingen Ten Hag als enige Nederlanders ooit voor.

Van Gaal blikt terug op succesjaar Ajax: "Waanzinnig materiaal"

Bron: source

Als één van de eersten voorspelde Louis van Gaal vorig seizoen dat Ajax weleens de Champions League zou kunnen winnen. De Amsterdammers liepen uiteindelijk een finaleplaats mis na een wrede uitschakeling door Tottenham Hotspur, maar de trainer in ruste zat er niet eens zo gek naast met zijn voorspelling. In gesprek met France Football blikt Van Gaal terug op het succesjaar van Ajax.

Pages

Subscribe to Louis van Gaal