Ajax Vrouwen winnen met 2-1 van Psv Vrouwen (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond met 2-1 gewonnen van de vrouwen van Psv. Marjolijn van den Bighelaar bracht de Ajax Vrouwen na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong en de gasten hadden direct daarna de gelijkmaker kunnen maken, maar Vanity Lewerissa miste een grote kans voor open doel. In de tweede helft hield Ajax-keepster Eli Sarasola haar ploeg op de been met enkele fraaie reddingen. In de 69ste minuut schoot Merel van Dongen de 2-0 op het scorebord en leken de dames de drie punten binnen te hebben. Echter kwamen de vrouwen van Psv drie minuten later terug in de wedstrijd en scoorde Lewerissa de 2-1. Met nog een minuut op de klok ging topscorer Susanna op Sarasola af. Koster greep in en pakte het risico van een rode kaart. Die kreeg ze ook maar uiteindelijk bleef het bij 2-1 en blijven de drie punten in Amsterdam.

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk (79. Van der Most), Koster, Van Dongen, Philtjens; Kaagman, Van Lunteren, Hassett (68. Zeeman); Verhoeve (76. De Ridder), Van den Bighelaar, Romero.