De Boer: “Hebben langer gedomineerd”

Bron: ajax1.nl

Frank De Boer toonde zich een tevreden man na de 3-0 zege van zijn team. Tegenover de camera’s van FOX Sports liet hij echter ook weten dat er nog ruimte voor verbetering is. “We hebben langere fases gedomineerd, zeker in de eerste helft. Soms moeten we wel simpeler gaan spelen. De penalty was ook onnodig.”

“We hebben twee punten meer dan vorig jaar”, luidde de logische conclusie van De Boer. “Ik denk ook dat we weer een stap verder zijn dan vorige week. Langzaam moeten we naar ons topniveau groeien.” De coach waakte langs de kantlijn voortdurend voor gemakzucht. “Als je op 2-0 komt is het verleidelijk om je in slaap te laten sukkelen. Ik moet heel alert zijn op dat soort momenten en ze niet laten gaan.”

Het debuut van Bojan kon De Boer bekoren. “Je ziet als hij in de eerste helft een paar acties maakt, dat het een geweldige speler is om naar te kijken. Op een gegeven moment koos ik voor Tobias Sana, die het heel goed doet de laatste tijd. Maar ik ben over het algemeen heel tevreden over Bojan.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-hebben-langer-gedomineerd/