Klassieker

Van der Sar geeft Overmars een ‘andere baan’ bij Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Marc Overmars zorgde vorig seizoen voor hilariteit door na de gewonnen uitwedstrijd tegen Juventus (1-2), waarmee de Amsterdammers zich plaatsten voor de halve finales van de Champions League, een heuse buikschuiver uit te voeren. In een nieuwe Ziggo-commercial, met een hoofdrol voor Edwin van der Sar en Marc Overmars, worden fans van Ajax uitgedaagd om tijdens de Klassieker een nóg betere buikschuiver te maken.

Je kunt de speciale ‘buikschuif-tickets’ voor Ajax – Feyenoord winnen als je Ziggo-klant bent.

Tagliafico geschorst voor uitwedstrijd tegen RKC

Bron: ajaxfanzone.nl

Nico Tagliafico pakte tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zijn vijfde gele kaart en is dus automatisch geschorst wanneer Ajax het na de interlandbreak op zaterdag 19 oktober opneemt tegen RKC Waalwijk. De timing van de Argentijn was niet zo heel slecht want door de schorsing kan Tagliafico weer met een schone lei beginnen, en is hij sowieso van de partij op 27 oktober wanneer de Klassieker op het programma staat in de Johan Cruijff Arena.

Tagliafico mist RKC-uit door schorsing

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nico Tagliafico kreeg zondagmiddag zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De linksback is zodoende geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van Ajax.

Na de interlandbreak nemen de Amsterdammers het in Waalwijk op tegen RKC. De Argentijn zal hier dus niet bij zijn.

Een week later staat overigens de Klassieker op het programma, dus de timing van deze vijfde gele kaart is niet eens zo heel slecht.

Losse kaartverkoop eerste seizoenshelft vrijdag van start

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op zaterdag 10 augustus speelt Ajax de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen tegen FC Emmen. De losse kaartverkoop voor dit duel en de overige thuisduels van de eerste seizoenshelft gaat vrijdag 12 juli om 12:00 uur van start.

Ajax speelt in de Johan Cruijff Arena na Emmen achtereenvolgens tegen Fortuna Sittard (24-8), sc Heerenveen (14-9), FC Groningen (28-9), Feyenoord (27-10), FC Utrecht (10-11), Heracles Almelo (23-11), Willem II (7-12) en Ado Den Haag (22-12).

Geen uitfans bij Klassieker: ‘Niet normaal dat je twee extra pelotons nodig hebt’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Er lagen plannen om uitfans van Ajax en Feyenoord vanaf komend seizoen weer te gaan toelaten bij de Klassiekers. Door twee incidenten zijn de plannen echter weer ingetrokken, zo meldt de Amsterdamse politiechef Frank Paauw tegen AT5.

Op 18 mei werd er een clash voorkomen toen de amateurtak van Feyenoord op bezoek kwam bij de Amsterdamse club Swift en een week later ging het mis tijdens de kampioenswedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 op De Toekomst.

Feyenoord zet streep door plannen voor uit-fans bij Klassiekers

Bron: source

Feyenoord is niet van plan om mee te werken aan een Klassieker mét uitsupporters. Hoewel de clubs van plan waren om te kijken naar de opties om de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax weer met uit-fans te voetballen, ziet de Rotterdamse club voorlopig af van dat idee. 'Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel', laat De Stadionclub weten in een statement.

Ajax betreurt beslissing Feyenoord omtrent uitsupporters: ‘Van bereidheid is nu geen sprake’

Bron: ajaxfanzone.nl

Feyenoord zal niet langer meewerken aan het faciliteren van uitsupporters bij Klassiekers tegen Ajax nadat er diverse incidenten hebben plaatsgevonden tussen beide clubs. Ajax, Feyenoord, supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten hebben de afgelopen jaren, en met name de laatste maanden, gewerkt aan een plan hoe onder normale omstandigheden en voorwaarden weer uitsupporters aanwezig zouden kunnen zijn bij de Klassieker. 

Pages

Subscribe to Klassieker