Henk van Santen

Fijne feestdagen en een super 2020

Bron: ajaxfanzone.nl

Dit jaar is weer voorbij gevlogen! We mogen als we terugkijken niet klagen want we hebben de halve finale van de Champions league gehaald, de beker binnen gesleept, Landskampioen geworden, de Johan Cruijff Schaal meegenomen, enorm veel geld verdiend, winterkampioen geworden en een record aan goals gescoord. Het voetbal van Ajax sprankelt als vanouds en soms verliezen we maar meestal winnen we! Helaas verloren we een aantal bekende Ajacieden waaronder midvoor Jan Seelen en Henk van Santen maar ook wat minder bekenden.

Sfeerverslag: 'Van onze lichting brak haast niemand door'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is zaterdagmiddag als het rondom de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA steeds drukker wordt. Enkele toeristen, die zojuist een shirtje in de fanshop hebben gekocht of die een rondleiding door het stadion hebben gedaan, kijken verbaasd om zich heen. Wie zijn al die oudere mensen? Zijn het oud-spelers van Ajax? Nou, inderdaad, dat zijn ze. Jeugdspelers die tussen 1969 en 1979 in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld verzamelen zich in de Johan Cruijff ArenA voor een reünie. Het betreft de tweede editie, de vorige was vijf jaar geleden.

Henk van Santen overleden op 64-jarige leeftijd

Bron: ajaxfanzone.nl

Afgelopen vrijdag is op 64-jarige leeftijd oud-speler Henk van Santen geheel onverwacht overleden. Henk was vanaf 1974 middenvelder en speelde ruim 30 officiële duels met Ajax 1. Ook speelde hij in die tijd voor Jong Oranje en het Nederlands militaire elftal. Hij was na zijn actieve loopbaan, die hij door blessureleed  moest afbreken, actief als scout voor Ajax. Bovendien was hij sinds 2013 lid van de vereniging. Wij wensen nabestaanden en vrienden veel sterkte toe. 

Foto:Door Hans Peters / Anefo – Nationaal Archief

Subscribe to Henk van Santen