Foppe de Haan

Kreek zegt Oranje vrouwen vaarwel en keert terug naar Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Vrouwenbondscoach Sarina Wiegman moet op zoek naar een nieuwe assistent. Michel Kreek verruilt de KNVB voor Ajax. De 48-jarige Amsterdammer gaat bij zijn vroegere club als coördinator binnen de jeugdopleiding aan de slag. ‘De afgelopen twee jaar zijn voor mij persoonlijk heel mooi geweest’, vertelt Kreek aan De Telegraaf. De baan bij Ajax biedt alleen iets wat Kreek bij de KNVB niet heeft. ‘Ik heb echter ook ervaren dat ik de dagelijkse routine mis. Dat biedt Ajax straks wel en voor mij was dat dan ook een belangrijke reden om deze nieuwe weg in te slaan.’

Kik Pierie medisch gekeurd, contract nog een formaliteit

Bron: ajaxfanzone.nl

Afgelopen donderdag werd Kik Pierie medisch gekeurd. Deze keuring zou stil gehouden moeten worden maar een aantal jeugdspelers herkenden de achtienjarige verdediger. Ajax zal volgens De Telegraaf minimaal vier miljoen euro moeten gaan overmaken. Wanneer alle zaken op schrift zijn gesteld dan zal Kik voor vijf seizoenen Ajacied zijn. Foppe de Haan vindt de overstap van Heerenveen naar Ajax prachtig al denkt hij wel dat Kik aan zijn niveau moet sleutelen. ‘Maar hij is een slimme jongen, een goede prof en hij durft. Opbouwend is Kik echt goed.

‘Binnenkort zal duidelijk worden of de samenwerking met Ajax doorgaat’

Bron: www.voetbalzone.nl

Ajax Cape Town heeft met onder meer Stanley Menzo, Maarten Stekelenburg en Foppe de Haan een verleden met Nederlandse managers en op dit moment zwaait Andries Ulderink de scepter bij de zusterclub van het Amsterdamse Ajax. De 49-jarige Zwollenaar stapte eind november in als de opvolger van de Turkse trainer Muhsin Ertugral en heeft de Urban Warriors sindsdien aardig aan

Foppe de Haan: ‘Ajax-jongens werden hoog op het paard gezet’

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Foppe de Haan, de voormalige trainer van o.a. Ajax Cape Town en Jong Oranje, vindt dat jonge voetballers te snel naar boven worden geschreven. Een goed voorbeeld was de Feyenoorder Royston Drenthe. Verdiende na een goed jeugd-EK een transfer naar Real Madrid. Mislukte daar en daarna bij iedere andere club. De 73-jarige De Haan is bang dat het dezelfde kant op zal gaan met de (ex-)Ajacieden Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer.

'Buitenbeentje' Ziyech uitgefloten bij rentree in Heerenveen

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech scoort niet, maar wint wel in Heerenveen. © Pro Shots

De sfeer bij sc Heerenveen - Ajax (0-1) was een beetje anders dan we gewend zijn. Meestal is het allemaal uiterst vriendelijk en zulks. Dat was het tussen supporters onderling ook zeker, maar vanwege Hakim Ziyech veranderde dit eenmaal binnen. Er klonk volop gefluit.

Het was voor Ziyech niet nieuw om te worden uitgefloten en meestal presteert hij er tegen Heerenveen alleen maar beter door, alleen dit keer was hij verzwakt door ziekte. De enige keer dat er gejuich klonk voor de Marokkaan, was bij zijn wissel.

Pages

Subscribe to Foppe de Haan