Ajax in Afrika: einde van een sprookje na 21 jaar?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het leek zo’n mooi plan: met een zusterclub in Kaapstad zou Ajax vele Zuid-Afrikaanse naar Amsterdam kunnen halen. Het eindresultaat in de praktijk blijkt mager. Slechts vier spelers – Steven Pienaar, Eyong Enoh, Thulani Serero en Lassina Traoré - haalden met succes Ajax in Amsterdam. Inmiddels lijkt het einde van de samenwerking met Ajax Cape Town nabij. Jonathan Ursem, hoofdredacteur van Nieuwe Revu, schreef er een boek over: Ajax in Afrika.

Waarom heb je ervoor gekozen om een boek te schrijven over Ajax Cape Town?

‘Dat heeft er vooral mee te maken dat ik vierenhalf jaar – tussen 2012 en 2016 - in Kaapstad heb gewoond. Vanuit Nederland was ik al een groot fan van Ajax en dan ligt het voor de hand dat je daar ook weleens naar een wedstrijd gaat. In die tijd heb ik Ajax Cape Town gevolgd en daarna ben ik het blijven volgen. Dat komt puur omdat het Ajax heet en het daardoor een band met Nederland heeft. Er hebben ook geregeld Nederlandse spelers en trainers gezeten. Dat was eigenlijk de aanleiding voor het boek.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130090/ajax-in-afrika-einde-van-een-sprookje-na-21-jaar