Frank de Boer: “Ik ben blij met een punt”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het Champions League duel tegen Lyon woensdag. Het duel tegen de Fransen eindigde in 0-0. Het aanvallend sterkere Ajax kwam goed weg, maar verzuimde te scoren tijdens de eerste wedstrijd van de groepsfase.

“Ik denk dat we twee punten hebben verloren, maar achteraf ben ik wel blij met een punt”, reflecteert de trainer. ” Door knullige fouten van ons geven we kansen weg. Zij kwamen er snel uit en kregen daardoor twee, drie goede mogelijkheden. Dit was een fantastische les voor ons als technische staf en voor de spelers.”

De Boer waarschuwde vooraf voor de gevaarlijke counter van Lyon, dit kwam ook naar voren tijdens de wedstrijd. “Er was altijd die dreiging van de omschakeling van Lyon. Ik denk dat het ook ervaring is. Wij maakten soms de keuze om mensen in te spelen terwijl we met veel man voor de bal stonden. Dan loop je in de val. Zij lieten zich nog iets meer terugzakken omdat ze er niet uit kwamen. We trokken het helemaal open voor ze, daar kwamen een paar geweldige kansen uit.”

Foto: afdb.nl – Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-ik-ben-blij-met-een-punt/