Ajax verliest van Galatasaray en ontmoet Trabzonspor

Sneijder versus Ajax; dag zagen we nog niet eerder.© Pro Shots

Ajax gaat de Antalya Cup niet op zijn naam zetten. De ploeg van Frank de Boer verloor voor achtduizend enthousiaste Turken met 2-1 van Galatasaray. Morgen wacht Trabzonspor in het duel om de derde en vierde plaats.

Voor rust waren Ajax en Galatasaray aan elkaar gewaagd. Ajax, dat begon met het sterkst mogelijke elftal, kreeg uiteindelijk de beste mogelijkheden, maar ging wel met een 1-0-achterstand rusten. Al in de zesde minuut profiteerde Burak Yilmaz van een gevalletje miscommunicatie tussen Jasper Cillessen en Joël Veltman. Beiden waren niet op tijd bij de bal, waarna Yilmaz kon doorlopen naar een leeg doel.

Aan Ajaxkant liet vooral Viktor Fischer zich zien. De Deense linksbuiten was wendbaar, had een paar goede voorzet en scoorde vanuit buitenspelpositie. Een vrije trap van spits en aanvoerder Siem de Jong ging net naast.