Trabzonspor

Analyse Lille: Meer dan alleen fysiek sterk

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een nieuw Champions League-seizoen staat voor de deur en dat betekent automatisch nieuwe Europese opponenten die Ajax moet zien te verslaan. Dinsdag is Lille OSC de eerste tegenstander en dat belooft een zware dobber te worden. Vorig seizoen werden de Fransen best of the rest achter Paris Saint-Germain in Ligue 1 en plaatsten ze zich direct voor het miljardenbal. In dit stuk worden ze onder de tactische loep gelegd. 

EL-loting: PSV, AZ en Feyenoord kennen tegenstanders

Bron: www.ajaxshowtime.com

Feyenoord, PSV en AZ kennen hun tegenstanders in de groepsfase van de Europa League. Vrijdagmiddag om 13.00 uur werd er geloot. Feyenoord neemt het onder meer op tegen FC Porto, PSV treft het Sporting Portugal van Marcel Keizer en AZ speelt onder meer tegen Manchester United.

Zie de loting hieronder:Groep A:

Sevilla APOEL Nicosia Qarabag Dudelange

Groep B:

Dynamo Kiev FC Kopenhagen Malmö FK Lugano

Groep C:

FC Basel Krasnodar Getafe Trabzonspor

Nederland doet goede zaken op UEFA-coëfficiëntenlijst

Bron: ajaxfanzone.nl

Niet alleen Ajax maar het hele Nederlandse voetbal heeft een heerlijk Europees weekje achter de rug. Ajax plaatste zich voor de groepsfase Champions League. Dat leverde Nederland als land 4 bonuspunten op op de UEFA-coëfficiëntenlijst. In totaal 5 punten met toedoen van Ajax dus. Daardoor verdienden ‘we’ in een klap 1 heel dik punt. Aangezien alle verdiende punten worden gedeeld door 5, omdat Nederland ooit met 5 clubs Europa in ging (FC Utrecht).  Nederland  Daarnaast hebben AZ, Feyenoord én PSV een ticket bemachtigd voor de groepsfase van de Europa League.

Vergeten voetballer #16: Shota Arveladze

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 16 van deze rubriek richten wij onze aandacht op de eerste Georgische voetballer in dienst bij Ajax. Uiteraard vergeten de oudere supporters de Georgische spits niet, die ons zoveel plezier en succes heeft opgeleverd.

‘Ajax laat oog vallen op Argentijnse linksback Emmanuel Mas’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgens het Turkse medium Sporx heeft Ajax interesse in Emmanuel Mas die momenteel uitkomt voor Trabzonspor. De 28-jarige linksback uit Argentinië kwam afgelopen januari over van San Lorenzo en heeft inmiddels vier interlands voor Argentinië gespeeld. Volgens Sporx heeft Trabzonspor een prijskaartje van acht miljoen om de nek van Mas gehangen maar wil Ajax voorlopig niet meer bieden dan vijf miljoen. Trabzonspor betaalde in januari 1,5 miljoen aan San Lorenzo voor de diensten van de vleugelverdediger en liet de speler een contract tekenen tot medio 2020.

Ajax wil contract Kadioglu afkopen en speler toevoegen aan Jong Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft interesse in de zeventienjarige middenvelder Ferdi Kadioglu die momenteel uitkomt voor NEC. Kadioglu maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Eredivisie en heeft nog een contract tot 2019 bij de club uit Nijmegen. Ajax zou dat contract willen afkopen en de speler voorlopig willen onderbrengen bij Jong Ajax. Ook FC Utrecht, Trabzonspor en Konyaspor hebben belangstelling in het talent.

Bron: Twitter

Pages

Subscribe to Trabzonspor