Ajax - AZ

Bron: www.ajaxlife.nl

Het ene applaus voor Duarte is het andere niet.© Proshots

Zo, dat is nog eens een fijne zondag! Aftrappen om 14.30 uur, vier prima doelpunten en weer twee concurrenten die punten verspelen. Zes punten los. Maar, we herhalen het opnieuw. Omdat het nog steeds zo is. De weg is nog lang. De opluchting wel groot.

Op zich is het niet nieuw dat de Ajacieden een wedstrijd met 4-0 winnen. Dat gebeurt wel vaker, dit seizoen zelfs nog een paar keer. Maar deze 4-0 tegen AZ kwam op een prettig moment. Niemand die wakker werd en dacht: ja, dit wordt een gemakkelijke middag.

De opluchting was dan ook groot. Dat was met name voelbaar tijdens het samen juichen na afloop, dat deden zowel spelers als supporters net ff iets enthousiaster dan anders. De koppositie blijft immers gewoon intact, de marge liep zelfs op naar zes.

De weg is nog lang, er zijn wat blessures, maar ook lichtpuntjes. Zaken waar Ajax deze weken veel aan kan hebben. Ricardo Kishna meldt zich, Lerin Duarte voetbalt op het middenveld een stukkie beter dan in de laatste linie en Daley Blind speelt weer als een baas.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15227