Wat moet Yahoo! doen met het geld dat de beursgang van Alibaba oplevert

Bron: www.nieuwslog.nl

Het moge duidelijk zijn dat het opnieuw niet goed gaat met Yahoo! De voormalige internetgigant wordt simpelweg op alle vlakken voorbij gestreefd door de concurrentie. Voor het zoeken naar websites en maildiensten kiest men Google, voor het streamen van films kiest men Netflix en voor het aanschaffen van boeken, CD’s en DVD’s kiest men Amazon.

De gevierde CEO Marissa Mayer heeft binnen de afgelopen twee jaar helaas het tij nog niet doen keren. De verkoopcijfers blijven tegenvallen en ook het toekomstperspectief is niet rooskleurig.

Aandelen Yahoo! worden op het moment dan ook vooral door één voordeel gestuwd: Yahoo! heeft een belang van 24% in de opkomende internetreus uit China, Alibaba. Alibaba zal naar verluid september de internationale beurs opgaan. Op dat moment zal Yahoo! ongeveer 40% van haar aandelen in het bedrijf moeten verkopen. De verkoop zal naar verluid meer dan 10 miljard dollar opleveren.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1238523-wat-moet-yahoo-doen-met-het-geld-dat-de-beursgang-van-alibaba-oplevert/

Gegevens

Onderwerpen: Aandeelhouders, Live stream