Aandeelhouders

Hoe Ajax en Geelen commercieel hun slag slaan

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax kan terugkijken op een geweldig kalenderjaar. Niet alleen op sportief gebied boekten de Amsterdammers geweldige successen, maar ook op op commercieel gebied is de club enorm groeiende. Als commercieel directeur heeft Menno Geelen een belangrijke en grote rol in het binnenhalen van sponsors en partnerships en de stijgende omzet uit merchandising. Een inzicht in de werkzaamheden van Geelen aan de hand van jaarcijfers, uitspraken van Geelen zelf en een analyse van zijn werk door sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake.

Overmars richt blik al op volgend seizoen: "Uitdaging"

Bron: source

De Eredivisie is pas dertien wedstrijden onderweg en in de Champions League wachten nog twee groepsduels, maar bij Ajax wordt alweer voorzichtig gekeken richting volgend seizoen. Op de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders (AVA), die Ajax gisteren organiseerde, kondigde technisch directeur Marc Overmars aan binnenkort al om de tafel te gaan met enkele belangrijke spelers.

Van der Sar blijft tot en met november 2023 bij Ajax

Bron: source

Edwin van der Sar heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot en met de november 2023. Daarmee wordt zijn verbintenis met vier jaar verlengd, tenminste als er tijdens de algemene Vergadering van Aandeelhouders vrijdagmiddag geen bezwaar wordt gemaakt tegen de herbenoeming. Aangezien dat geenszins in de lijn der verwachting ligt, zal de benoeming van de algemeen directeur dan ook zonder twijfel doorgaan.

'Ook directeur Van der Sar verlengt contract met vier jaar bij Ajax'

Bron: source

Edwin van de Sar gaat zijn contract bij Ajax met liefst vier jaar verlengen. De algemeen directeur stond in de belangstelling van diverse andere clubs – onder andere Manchester United flirtte regelmatig met zijn diensten -, maar geeft hiermee een stevig signaal af dat hij wil blijven. De contractverlenging zal vrijdagmiddag tijdens de aandeelhoudersvergadering in de Johan Cruijff Arena officieel worden. 

Vd Sar: 'Niet van de beurs en nemen ArenA niet over'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is geenszins van plan om op dit moment van de beurs te gaan of de Johan Cruijff ArenA over te nemen. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar vrijdagmiddag laten weten tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Tijdens 'het verslag van de directie' kwam Van der Sar van de directieleden als eerste aan het woord. In zijn verslag gaf hij daarbij het volgende aan: 'Nee, we gaan niet van de beurs', aldus de directeur. 'En nee, we hebben op dit moment geen interesse om de Johan Cruijff ArenA over te nemen.'

Van der Sar over Qatar: “We zijn geen politieke partij”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vrijdagmiddag vond de aandeelhoudersvergadering van Ajax plaats en daar werden logischerwijs ook vragen gesteld over het trainingskamp van Ajax. De Amsterdammers reizen deze winter af naar Qatar, waar de stadions voor het WK 2022 getest worden. Bij de bouw van de stadions kwamen vele arbeiders om het leven en het is slecht gesteld met de mensenrechten in Qatar.

Er is dan ook veel te doen om het trainingskamp, maar Van der Sar wuifde de kritiek weg: ““We zijn een voetbalclub, geen politieke partij,” aldus de algemeen directeur.

Ajax wil voor 2026 nieuwe Toekomst

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft vrijdagmiddag plannen gepresenteerd voor een nieuw Sportpark de Toekomst. Dat deed algemeen directeur Edwin van der Sar namens de club op de algemene aandeelhoudersvergadering. De nieuwe Toekomst moet voor 2026 klaar zijn. 

De velden van het nieuwe sportcomplex moeten op parkeerterrein P2 komen, naast de Ziggo Dome. Er moeten vijf extra velden aangelegd worden, waardoor de jeugd minder op kunstgras hoeft te spelen. Daarnaast moet de grote opblaasbare Adidas-hal vervangen worden door een multifunctionele sporthal.

Pages

Subscribe to Aandeelhouders