Sigthorsson geeft Oranje nog enige hoop: ‘Willen Turkije verslaan’

Bron: ajaxfanzone.nl

Het Nederlands Elftal won zaterdagavond met 1-2 op bezoek bij Kazachstan maar zag later op de avond Turkije ook winnen en daarmee zit Oranje in een uiterst beroerde situatie voor plaatsing van het EK in 2016. Alleen winst tegen Tsjechië en verlies van Turkije tegen IJsland kan Oranje nog redden om de play-offs binnen te stromen. Als het aan Kolbeinn Sigthorsson ligt gaat dat ook gebeuren want de oud-Ajacied is gebrand op een overwinning op de Turken.

‘Wij gaan naar Turkije om daar drie punten te pakken om ons uiteindelijk als groepswinnaar te kwalificeren, want dat geeft een gunstigere positie bij de loting. Het eerste duel hebben wij met 3-0 gewonnen dus niets is onmogelijk. Het zal een zware klus worden maar ik ga zeker proberen te scoren en dat ik daarmee Nederland kan helpen is alleen maar mooi’. Mocht IJsland niet weten te winnen dan is de wedstrijd in de Amsterdam Arena totaal niet meer van belang. Turkije eindigt dan op plek drie en dat geeft recht op play-offs voor het EK 2016.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/10/11/sigthorsson-geeft-oranje-nog-enige-hoop-willen-turkije-verslaan/

Gegevens