Doelman Groothuizen kopt raak namens Oranje onder 20

Bron: www.ajaxlife.nl

We besteden meestal niet zo veel aandacht aan interlands van jeugdspelers. Vanaf Jong Oranje wordt het pas echt interessant, maar nu moeten we toch echt een uitzondering maken. Voor een oefenpotje van Oranje onder 20 nog wel. Aanleiding vormt een doelpunt van keeper Indy Groothuizen!

Scorende keepers zijn altijd goed en Groothuizen valt nu ook in die buitencategorie. De gemiddelde Ajacied kent Groothuizen als doelman van Jong Ajax. Hij keepte laatst een sterke wedstrijd aan de Krommedijk, op bezoek bij FC Dordrecht. Mede dankzij goed keeperswerk werd met 0-1 gewonnen.

Die goede prestaties vormen de aanleiding voor Groothuizen en speeltijd bij Oranje onder 20. De talenten kwamen woensdag in actie tegen Tsjechië en stonden in blessuretijd met 2-1 achter. Ook al was het slechts een oefenpotje, de negentienjarige doelman besloot mee naar voren te gaan.

En de rest is geschiedenis, zoals dat zo mooi heet. Gelukkig draaide er zelfs nu een camera en ligt de trefzekere Groothuizen voor altijd vast op beeld.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18648