Cruijff: “Ik stop ermee”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff trekt zijn handen van Ajax af. De legendarische nummer 14 heeft ‘geen zin in spelletjes’ en ziet zijn visie niet uitgevoerd worden, wat hem ertoe heeft doen besluiten om te stoppen met Ajax. Dat geeft hij aan in zijn column in De Telegraaf.

“Ik stop ermee. Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd”, schrijft Cruijff in zijn column. “Daar komt bij dat ik steeds sterker het gevoel heb gekregen dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee.”

Cruijff uit kritiek op vrijwel alle bestuurders bij Ajax. “Hans Wijers (vertrokken voorzitter van de raad van commissarissen, red.) heeft zelfs een directeur als Michael Kinsbergen, die de beste sponsorcontracten uit de clubgeschiedenis heeft afgesloten, via de achterdeur buiten gezet”, stelt hij vast. In commissaris Theo van Duivenbode zag Cruijff ‘één van ons’, maar ook in hem is hij teleurgesteld. Datzelfde geldt voor de nieuwe voorzitter van de rvc, Leo van Wijk, en kersverse algemeen directeur Dolf Collee.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/11/16/cruijff-ik-stop-ermee/

Gegevens