Yes! Namen en rugnummers zijn weer gewoon wit

Bron: www.ajaxlife.nl

Zo ziet de achterkant van het nieuwe shirt eruit. © Ajax

De strepen in de zij zijn dan misschien effe wennen, een deel van het Ajaxshirt keert ook gewoon weer terug naar die goede, ouwe tijd. Vraag ons niet waarom het nou zo nodig veranderd moest worden, maar laten we koesteren dat de bedrukking van het thuisshirt weer wit is.

Sinds er rugnummers en namen op de achterkant van het Ajaxshirt staan, is de bedrukking wit. Het is ook heel simpel: op een rood shirt komt witte bedrukking nou eenmaal het beste naar voren.

Toch veranderde er iets, toevallig of niet precies met het aantreden van Ziggo als hoofdsponsor. De bedrukking werd anderhalf jaar geleden grijs en neigde vorig seizoen zelfs naar zwart. Het was zo erg dat je de bedrukking vanaf de tribunes amper nog kon lezen.

Hoewel de achterliggende gedachte ook met regelgeving vanuit de Uefa te maken had, betrad Ajax in Europees verband wel het veld met witte bedrukking. Deze bedrukking was vrij tijdelijk en uit nood geboren, maar bij de presentatie van het nieuwe tenue zien we een geheel nieuwe lijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19966

Gegevens

Onderwerpen: UEFA, Ziggo
Clubs: AFC Ajax