Ten Hag: “We moeten leren van de tweede helft”

Ajax dat op jacht is naar een plek in de groepsfase van de Champions League heeft vanavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen het Belgische Standard Luik. Makkelijk ging het niet voor de Amsterdammers, de tweede helft was een zware zo had Standard genoeg kansen om de stand gelijk te trekken of zelfs op voorsprong te komen. Tagliafico geeft zijn directe tegenstander na dik een uur iets te veel ruimte, en Tadic vergeet Carcela aan te pakken en dat wordt afgestraft. Carcela wist te scoren na zijn zoveelste schot van afstand. Net voor tijd trekt Standard de stand ook nog gelijk, Mazraoui gaat in de fout en veroorzaakt een penalty die benut wordt door de Belgen. Ajax maakt het zichzelf onnodig moeilijk en had de kans om de wedstrijd deze avond al te beslissen, maar deed dat niet.