Blind na nederlaag in extremis: ‘Zuur’

Daley Blindt baalt als een stekker na de 2-3 nederlaag van Nederland tegen Duitsland van zondagavond. ‘Zuur’, aldus de Ajacied tegenover het Algemeen Dagblad. Nederland keek al na een kwartier tegen een achterstand aan en na 35 minuten werd de score verdubbeld. ‘In de eerste helft hebben we het laten liggen. We waren niet balvast en hadden weer moeite met hun positiewisselingen. Dat had misschien niet gemogen. Maar we spelen wel tegen een topploeg. Dat wordt hier en daar vergeten. Maar Duitsland heeft nog steeds heel goede spelers’, aldus Blind.

In de tweede helft zag Blind een beter Oranje, een Oranje dat volgens hem wel man op man durfden te verdedigen. ‘We kwamen verdiend op 2-2 en bleven domineren. Ik had niet het gevoel dat we het dicht moesten gooien in de slotfase. Wij kregen meer kansen dan zij, maar zo’n late treffer is dan zuur. Met een gelijkspel had alles er heel anders uitgezien.’