Column: Kjell, volg je hart

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Stel, je bent een jongen van net 19. Je bent een talentvolle doelman en bent nu al eerste keeper bij een ploeg in de Eredivisie. Daar doe je het naar behoren, maar strijd je zoals verwacht tegen degradatie. Dan overlijdt je broer plotseling, middenin het seizoen.

De steun die je krijgt vanuit de hele voetbalwereld is prachtig. En je besluit enkele dagen later weer ‘gewoon’ onder de lat te gaan staan. Het zal niet makkelijk zijn, maar je staat er toch steeds weer. 

Een maand later sijpelt een gerucht naar buiten: de grootste club van Nederland wil je hebben. Je kunt komende zomer naar Ajax. Hoewel Ajax niet de club is waar je hart ligt, is dit een fantastische kans om je verder te ontwikkelen en te trainen op het hoogste niveau.

Maar niet als het aan de Twitter-politie ligt. Ze hebben wat tweetjes gevonden van toen je 11 (!!!) jaar oud was en het over ‘kut joden’ en ‘lucky Ajax’ hebt. Je wordt genoodzaakt je Twitter-profiel achter slot en grendel te zetten. Maar daarmee is het nog niet gedaan.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/column-kjell-scherpen/