UEFA wil voetbalseizoen afmaken en richt werkgroep op

Bron: www.ajaxshowtime.com

De UEFA is voornemens het huidige voetbalseizoen af te ronden. De Europese voetbalbond heeft dinsdagmiddag een werkgroep opgericht die gaat kijken naar de mogelijkheden om de nu stilgelegde competities nog voor juli af te maken.

De voetbalcompetities, waaronder de Nederlandse Eredivisie, liggen stil vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Europa geldt nu als het epicentrum van de uitbraak. De werkgroep kijkt samen met afgevaardigden van clubs en competities naar wat de beste oplossing voor het ontstane probleem is. De bedoeling is dat de competities dit seizoen nog wel afgemaakt worden.

De reden dat het EK is verplaatst naar de zomer van 2021 heeft ook te maken met de wil van de UEFA om het lopende voetbalseizoen af te maken. Daardoor ontstaat er een gat in de maand juli waarin de nog te spelen wedstrijden ingehaald kunnen worden. Daarvoor moet wel de crisis rondom het coronavirus afgezwakt zijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130127/uefa-wil-voetbalseizoen-afmaken-en-richt-werkgroep-op

Gegevens

Onderwerpen: Eredivisie, UEFA