Ajax ziet twee bestuursraadsleden opstappen uit onvrede over beloning RvC

Bron: ajaxfanzone.nl

Bestuursraadsleden Ruud Haarms en Mike Harman zijn per direct opgestapt bij Ajax. Het tweetal doet dat uit onvrede met het voornemen van de club om de leden van de raad van commissarissen jaarlijks 35 duizend euro te gaan betalen voor hun werkzaamheden.

Voorzitter Pier Eringa en voetbalcommissaris Jan van Halst ontvangen zelfs 50.000 euro. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Het voornemen van de Amsterdamse club is niet lekker gevallen. Erelid Arie van Os noemde de kwestie al ‘ronduit belachelijk’. ‘Dit past wat mij betreft precies in de chaos van de afgelopen weken. Elke dag als ik de krant open sla, laat ik me weer verrassen. Het was een eer om Ajax te dienen. Dat deden we met alle liefde en toewijding. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om er geld voor te vragen. Nu zijn er alleen maar carrièretijgers. Voor die paar uurtjes werk per jaar is elk bedrag te veel, maar 35.000 tot 50.000 euro is schaamteloos, omdat Ajax dat geld veel beter kan besteden’, aldus Van Os.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/04/21/ajax-ziet-twee-bestuursraadsleden-opstappen-uit-onvrede-over-beloning-rvc/

Gegevens

Spelers: Jan van Halst
Onderwerpen: Bestuur, Bestuursraad, Erelid, RVC
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax