Ajax troeft PSV af: Belgisch talent Mokio tekent maandag contract voor drie jaar

Bron: ajaxfanzone.nl

Jorthy Mokio wordt maandag medisch gekeurd en zal daarna zijn overstap naar Ajax afronden, zo meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn zondagochtend op X. Eerder was al bekend dat de jonge (16) centrumverdediger van KAA Gent nagenoeg rond is met Ajax. Daarmee troeft Ajax onder meer PSV af. De zestienjarige centrumverdediger wordt maandag samen met Niels de Jonck en Christophe Henrotay (Sports Agency) verwacht in Amsterdam.

Jorthy Mokio zal na de medische keuring zijn handtekening gaan zetten onder een driejarig contract.  Mokio zal tijdens de voorbereiding meedraaien met Ajax 1. De jongeling, die overkomt van KAA Gent, krijgt dan de gelegenheid om zich te laten zien bij het eerste elftal. Bij Gent kwam hij tijdens de competitieplay-offs vier wedstrijden in actie en dat genereerde de nodige, wereldwijde interesse. De centrale verdediger, die in een nationaal jeugdelftal van België de aanvoerder is, staat bij onze zuiderburen te boek als een van de grootste talenten van het land.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/06/23/ajax-troeft-psv-af-belgisch-talent-mokio-tekent-maandag-contract-voor-drie-jaar/

Gegevens

Onderwerpen: Jeugd
Tags: Nieuws