Jong Ajax verliest nipt van MVV

Jong Ajax heeft vanavond met 1-0 verloren van MVV Maastricht. De enige treffer van het duel werd genoteerd in de zeventigste minuut toen Smeets een penalty benutte, die was toegekend na een overtreding van rechtsback Tete.

Jong Ajax moest het doen zonder vaste krachten als Danny Hoesen, Lucas Andersen en Nicolai Boilesen, die allen bij de selectie van Ajax 1 zaten. Dit was te merken in het veldspel, want dat was maar gezapig. Doordat MVV ook geen potten kon breken, gingen beide ploegen rusten met 0-0. Meer dan een goede kans voor MVV was er eigenlijk niet genoteerd.

In de tweede helft was het niet veel beter, en het duel leek uit te lopen op een bloedeloos gelijkspel. Halverwege de tweede helft kwam daar echter verandering in, toen Kenny Tete een strafschop veroorzaakte. Deze werd benut en zo stond de 1-0 op het scorebord voor de thuisploeg. De Amsterdammers probeerden nog een slotoffensief te bewerkstelligen, maar verder dan twee gevaarlijke voorzetten en een slap schotje van Lobotka kwam het niet.