Oefenwedstrijd

Schöne verklaart vertrek bij Ajax: ‘Dat is zeker niet de reden geweest’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na zeven jaar in het shirt van Ajax gespeeld te hebben maakte Lasse Schöne afgelopen zomer, tot wel enigszins verrassend, de overstap naar Genoa. De Deen tekende een tweejarige contract bij de laagvlieger uit de Serie A. Tegen Ajax Showtime vertelt de 33-jarige middenvelder hoe de transfer tot stand kwam en waarom hij de keuze uiteindelijk maakte om te vertrekken.

KNVB wil in gesprek met Dest: "Bepaalde haast geboden"

Bron: source

De KNVB wil zo snel mogelijk in gesprek met Ajax-verdediger Sergino Dest. De rechts- en linksback werkt nu zijn interlands af namens de Verenigde Staten, maar de Nederlandse voetbalbond hoopt hem te overtuigen voor Oranje te kiezen. Hij zit deze periode voor het eerst bij de nationale ploeg van de VS, dat over enkele weken wederom samenkomt. Dan gaat het echter niet om oefenduels, maar om officiële wedstrijden. En dus is er haast geboden vanuit Zeist voor Dest - die een dubbel paspoort heeft - en die haast wordt gemaakt.

Dest maakt debuut voor de Verenigde Staten

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Sergino Dest heeft vannacht zijn debuut gemaakt in het nationale elftal van de Verenigde Staten. De rechtsback zat voor het eerst bij de selectie en kreeg in het oefenduel met Mexico meteen een basisplaats.

Na 68 minuten werd Dest gewisseld bij een 0-1 stand voor Mexico. Voorafgaand aan de 0-1 kreeg Dest een panna en de aanval leidde uiteindelijk tot een goal. Toch was de bondscoach na afloop tevreden over hem. Het duel eindigde in een 0-3 zege voor Mexico, waar Edson Alvarez de hele wedstrijd op de bank bleef.

Eiting over eerste minuten: “Dit was een belangrijke stap”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Carel Eiting speelde dinsdagmiddag 45 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. Ajax speelde met een mix van reservespelers van het eerste en talenten van Jong Ajax en O19 die (nog) geen interlandverplichtingen hadden. De middenvelder is blij met zijn eerste minuten. “Het voelde goed, maar het was wel zwaar. Ik heb lang en hard getraind, maar een wedstrijd is iets compleet anders. De eerste 25 minuten ging het conditioneel goed, daarna werd het al wel weer zwaar. Ik ben nu vrij stijf en moe”, laat Eiting weten aan Ajax TV.

Eiting trefzeker bij rentree in besloten oefenduel met FC Utrecht

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft dinsdag een besloten oefenduel tegen FC Utrecht met 3-3 gelijkgespeeld. De Amsterdammers kwamen met een mix van jeugd- en selectiespelers aan de aftrap. Carel Eiting maakte zijn rentree en was direct trefzeker.

Ajax kwam al in de 5e minuut van de wedstrijd. dankzij een treffer van Liam van Gelderen. Een kwartier later was het de van een langdurige blessure teruggekeerde Carel Eiting die de 2-0 op het scorebord zetten.

Ajax en FC Utrecht spelen gelijk in besloten oefenwedstrijd

Bron: ajaxfanzone.nl

Een mix van talenten en spelers uit het eerste elftal hebben in een besloten oefenwedstrijd op de Toekomst hun krachten gemeten met FC Utrecht. Siem de Jong kon eindelijk weer een minuten maken en mocht gelijk aanvoerder zijn. Ook pakte hij even een mooi doelpuntje mee, en dat deden Carel Eiting en Liam van Gelderen ook. Voor Utrecht was er alleen Jonas Arweiller die scoorde maar dat deed hij dan ook drie keer.

Pages

Subscribe to Oefenwedstrijd